Германският Бундесвер ще получи 100 милиарда евро извънредно финансиране за инвестиции

...
Германският Бундесвер ще получи 100 милиарда евро извънредно финансиране за инвестиции
Коментари Харесай

Бундесверът получава още 100 милиарда евро за въоръжение

Германският Бундесвер ще получи 100 милиарда евро изключително финансиране за вложения и въоръжение. Средствата ще залегнат в бюджета на страната за тази година, разгласи немският канцлер Олаф Шолц в неделя. Пред Бундестага, който през днешния ден заседава изключително, той сподели още, че " занапред нататък – година за година – Германия ще харчи по повече от два % от БВП за защита ".

Реакция на руската инвазия в Украйна

Променената конюнктура след съветското нахлуване над Украйна постанова Бундесверът да развие " нови, силни качества ", съобщи Шолц. Критерият би трябвало да е всичко, което би трябвало да се направи, с цел да бъде подсигурен мирът в Европа. " Ясно е, че би трябвало да влагаме доста повече в сигурността на нашата страна и по този начин да защитим свободата и нашата народна власт ", съобщи още канцлерът.

Целта, по думите му, е страната да разполага с боеспособна, съвременна и модерна войска. Това ще коства доста пари, само че би трябвало да е по силите на " една страна с нашата големина и от такова значение за Европа ", уверен е Олаф Шолц.

Източник: Дойче веле
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР